Ullas vrede, Tag over hovedet og Bondemænd lyder et udpluk af titlerne i serien Magtens Billeder, en dokumentarserie med 11 film, der kritisk undersøger og skildrer magtens mange ansigter i Danmark.

Bag projektet står DR TV og Det Danske Filminstitut.

Hvad overskrifterne dækker over ved kun instruktørerne. Heriblandt Jørgen Flindt Pedersen og forfatteren Hanne Vibeke Holst. For indholdet beror på den enkelte instruktørs personlige tilgang til projektet.

Ved udvælgelsen lagde Filminstituttet og DR vægt på dagsordensættende, banebrydende og historisk vægtige film, originalitet samt mangfoldighed i emner og metoder.

Magtens Billeder er et selvstændigt projekt, inspireret af Magtudredningen. Som oplæg blev der i foråret afholdt en række fyraftensmøder om Magten i Danmark. Her fortalte forskere bag Magtudredningen om de foreløbige resultater af deres forskning.

Den økonomiske ramme er 15 millioner kroner ligeligt fordelt mellem DR, Filminstituttet og private og offentlige midler. De 11 film af hver en times varighed skal vises på DR TV i løbet af 2004.

 

Læs mere om de 11 film på Det Danske Filminstituts hjemmeside

www.dfi.dk/sitemod/moduler/index.asp?pid=17590